موضوعات وبسایت : اجتماعی خانواده

رابطه جوانان با والدین

رابطه جوانان با والدین

نویسنده : سمیرا | زمان انتشار : 29 دی 1399 ساعت 20:59

جوانی دوران ورود به بزرگسالی است. فرد بحران های قبلی را رد کرده است ولی با بحران ها و دغدغه های جدیدی مواجه می‌شود. در این دوران، مشکلات جوانان با والدین می‌تواند علل گوناگونی داشته‌باشد که مهم‌ترین آن‌ها به روش والدین در تربیت فرزندان و نحوه‌ی ارتباط با آن‌ها برمی‌گردد. فرد جوان هویت تازه و بزرگسالی به دست آورده است و می‌خواهد که والدین نیز آن را به رسیمت شناخته و به هویت و استقلال او احترام بگذارند. اما به دلایل فرهنگی و تفاوت های میان دو نسل، برقراری ارتباط میان آن ها با مشکل مواجه می‌شود. برای حل این مشکلات لازم است که طرفین به صورت منطقی با یکدیگر گفتگو کنند و حتی از روانشناس کمک بگیرند. در ادامه مقاله به بررسی کامل مشکلات جوانان و والدین می‌پردازیم.

phone.gif

دوره جوانی و مشکلات آن

جوانی دورانی است که فرد وارد دنیای بزرگسالی می‌شود و به عنوان یک عضو فعال و مفید در جامعه شناخته می‌شود. در جوانی توانمندی های انسان به اوج می‌رسد و آماده ی فعالیت می‌شود. فرد در این دوران از بحران های کودکی گذر کرده است ولی با بحران های جدید دوران جوانی روبه رو می‌شود. از جمله این بحران ها می‌توان به انتخاب شغل، استقلال مالی، ازدواج، هویت شخصی و غیره اشاره کرد. با توجه به تفاوت ها و تعارض های میان والدین و جوانان، ممکن است که در هر یک از این موارد مشکلاتی میان آن ها به وجود بیاید.

منشأ مشکلات جوانان با والدین

مشکلات میان جوانان و والدین ناشی از موارد متعددی است که عبارتند از:

مشکلات جوانان با والدین | سبک های فرزند پروری نادرست

یکی از مشکلات میان والدین و جوانان به این دلیل است که والدین می‌خواهند همچنان از سبک‌های فرزند پروری سابق خود همچون کنترل کردن و طرد کردن استفاده کنند. در حالی که این روش ها دیگر بر روی جوانان تاثیرگذار نیست. رابطه بهتر میان والدین و جوانان از طریق احترام و گفتگو به دست می‌آید. والدین باید به هویت بزرگسال جوان خود احترام بگذارند و مشکلات از طریق گفتگو با یکدیگر حل کنند.

مشکلات حل نشده‌ در دوران نوجوانی

به هر حال، جوانان همچنان در یک مرحله رشدی هستند و هرقدر هم که بزرگسال به حساب بیایند، ممکن است که برخی کارها و رفتار های نوجوانی خود را تا مدتی به همراه داشته باشند. در صورتی که مشکلات و بحران های نوجوانی به خوبی میان والدین و نوجوانان حل نشده باشد، مشکلات در دوران جوانی نیز ادامه پیدا می‌کند.

استقلال جوانی

یک فرد جوان به سنی رسیده است که خود را بزرگسال خطاب می‌کند و توقع دارد که والدین نیز بزرگسالی او را قبول کرده و به استقلال او احترام بگذارند. برخی مواقع والدین با نیت کمک کردن و یا کنترل کردن، استقلال جوان خود را زیر پا می‌گذارند و با مقاومت و دلخوری فرزند جوان خود مواجه می‌شوند. منظور از استقلال این نیست که رابطه والدین و جوان قطع شود. آن ها همواره به یک رابطه قوی و عاطفی نیازدارند. اما جوانی دوره ترک محیط امن خانه و ورود به اجتماع است. به همین دلیل لازم است که والدین از کنترل خود بر فرزندشان بکاهند و عرصه را تا حدودی برای آن ها باز کنند.

مشکلات جوانان با والدین | گرایش های جوانی

جوانی دورانی پر از غرور و کنجکاوی است. جوانان دوست دارند که همه چیز را خودشان امتحان کنند و والدین به دلیل تجربه و نگرانی هایشان، فرزند خود را از برخی کارها منع می‌کنند. از این موارد می‌توان به عدم تشکیل خانواده، استقلال مالی، رابطه های خارج عرف مانند ازدواج سفید و غیره اشاره کرد. لازمه حل این مشکلات این است که والدین و جوانان به طور منطقی با هم گفتگو کنند. والدین می‌توانند برای حل اینگونه مشکلات با مشاوران و متخصصان مشورت کرده و از آن ها کمک بگیرند.

تفاوت نسل ها

مهم ترین و اصلی ترین دلیل مشکلات میان والدین و جوانان تفاوت نسل می‌باشد.می‌توان گفت که ریشه تمام مشکلات فوق نیز از همین دلیل سرچشمه می‌گیرند. والدین و جوانان از دو نسل متفاوت هستند و هر کدام متناسب با چهارچوب و قواعد فکری نسل خود حرکت کرده و رفتار می‌کنند. به همین دلیل هیچ یک نمی‌توانند حرف های طرف مقابل را به درستی درک کنند و به مشکل برمی‌خورند. برای ارتباط بهتر میان دو نسل، بهتر است که از مشاوره روانشناسی کمک گرفت تا بهترین راه های برقراری ارتباط را به شما معرفی کند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات والدین با جوانان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر