موضوعات وبسایت : اجتماعی خانواده

پشیمانی دختر بعد از جدایی

پشیمانی دختر بعد از جدایی

نویسنده : علی بجنوردی | زمان انتشار : 03 اردیبهشت 1400 ساعت 15:28

برخی اشتباهات بعد از طلاق و جدایی وجود دارد که مردان و زنان نسبت به آن احساس پشیمانی کرده و آرزو می‌کنند ای کاش در ازدواج به‌طور متفاوتی عمل می‌کردند. تشخیص مشکلات و یافتن راه حل وقتی‌که در یک رابطه شکست‌خورده قرار دارید، کاری دشوار است. اما به مرور بعد از طلاق و فاصله گرفتن زن و شوهر از هم، حقایق آشکار می‌شود.

این بدان معنا نیست که طلاق لزوماً یک اشتباه بوده یا اینکه اگر آن‌ها تنها یک کار متفاوت را انجام می‌دادند، همچنان می‌توانستند زن و شوهر باقی بمانند. هر رابطه‌ای شرایط خاص خود را دارد. اما مسائل مربوط به زوج هایی که طلاق را پشت سر گذاشته‌اند، می تواند درس های آمورنده ای برای زنان و مردانی که در زندگی اختلاف دارند به همراه داشته باشد.

به‌عنوان‌مثال، اگر اشتباه زوج در برقراری ارتباط با همسر موجب جدایی و طلاق زن و مرد شده است، ممکن است فرد در روابط بعدی خود به آن توجه بیشتری کند تا این مسائل مجدد اتفاق نیفتد.

دکتر گری براون، متخصص زوج درمانی در لس‌آنجلس می‌گوید”این امر شامل آموختن مهارت‌های برقراری ارتباط با همسر مانند گوش دادن صحیح، تأیید حرف شریک خود (در صورت موافقت یا عدم موافقت)، شجاعت آسیب‌پذیر بودن، شناسایی و ابراز نیازهای اصلی خود در زندگی و قدردانی از شریک زندگی است “.

“درحالی‌که ممکن است آن‌ها مهارت های خاصی را به‌موقع برای نجات ازدواج خود فرانگرفته‌اند، اما با فراگیری این مهارت ها می‌توانند در آینده از آن‌ها استفاده کنند. “

طبق نظر کارشناسان روانشناسی، چند مورد دیگر که بسیاری از زوجین مطلقه آرزو می‌کنند ای کاش به‌طور متفاوتی در زندگی مشترک خود عمل می‌کردند را در این مقاله از سایت مشاوره باما با هم مرور می کنیم:

پذیرش نقش خود در وقوع طلاق

دکتر ویرجینیا گیلبرت،  متخصص در مشاوره خانواده و ازدواج معتقد است: ” افرادی که از ازدواج خود رضایت ندارند، اغلب همسر خود را مقصر مشکلات زندگی مشترک می‌دانند. آن‌ها اغلب تا بعد از جدایی و طلاق به نقاط ضعف رفتاری و عیب‌های خود و تأثیر آن‌ها بر روابط زناشویی توجه نمی‌کردند.

آنها بعد از طلاق و فاصله گرفتن از همسر خود، می‌فهمند که تمام مشکلات زندگی تقصیر همسر آنها نبوده است و پذیرش مسئولیت اشتباهات خود می‌توانست به حفظ رابطه و ادامه زندگی مشترک کمک کند.”

 به همین دلیل است که مراجعه به مرکز مشاوره و بر عهده گرفتن مسئولیت اقدامات و رفتار خود ممکن بود سرنوشت رابطه را به شکل بهتری تغییر دهد.

حتی اگر این کارها از وقوع طلاق جلوگیری نکند، دست‌کم فرد می‌دانست که نهایت تلاش خود را برای حفظ رابطه و نجات زندگی مشترک به‌کاربرده است و احساس پشیمانی بعد از طلاق نمی‌کند.”

پشیمانی از طلاق به دلیل عدم صحبت به‌موقع درباره اختلافات زناشویی

دکتر بانی دوارت، مربی بازسازی زندگی بعد از طلاق می‌گوید: “صحبت در مورد مشکلات رابطه می‌تواند کاری دشوار باشد، به‌خصوص اگر مدتی این مشکلات در زندگی ادامه داشته باشد.

نادیده گرفتن اختلاف زن و شوهر برای بسیاری از زوج ها به نظر ساده‌تر از پرداختن به حل آن‌هاست. اما این یک اشتباه دیگری است که بسیاری از زوج به خاطر آن بعد از طلاق و جدایی احساس پشیمانی می‌کنند.

“آن‌ها آرزو می‌کنند که ای‌کاش برای حل اختلافات زناشویی با همسر خود بحث و گفتگو می‌کردند ولی امیدی به حل مشکلات از طریق گفتگو نداشتند.”

پس‌ازاین که یک ازدواج به پایان می‌رسد، آنگاه افراد مطلقه باور دارند که حل مشکلات زندگی می‌توانست به‌سادگی صورت پذیرد، اما زوج هنگامی‌که در یک رابطه هستند، حل مشکلات را امری سخت و غیرممکن می‌دانند و تنها راه حل مشکلات را جدایی و طلاق تصور می‌کنند.

پشیمانی بعد از طلاق به خاطر عدم توجه به نیازهای همسر

سونیا فرونتریا، وکیل طلاق و مربی بازسازی زندگی بعد از طلاق می‌گوید “پس از جدایی بسیاری از زوجین آرزو می‌کنند که ای‌کاش بیشتر به نیازهای یکدیگر توجه می‌کردند و ازدواج را ابزاری برای رسیدن به خواسته‌های شخصی قرار نمی‌دادند. انجام چنین اشتباهاتی در ازدواج به نظر عادی است. اما می‌توان از آن‌ها جلوگیری کرد.

فرانتوریا می‌گوید: “برای جلوگیری از احساس پشیمانی بعد از طلاق همسران باید به نیازهای یکدیگر توجه لازم را داشته باشند و بر نحوه ارتباط و رفتار با همسر خود نظارت کنند تا از حفظ رابطه عاشقانه و متعهدانه خود اطمینان حاصل کرده و در صورت لزوم با اعمال تغییراتی به بهبود روابط زناشویی بپردازند.

شاید این مقالات نیز برای شما مفید باشد:
نیاز عاطفی مردان در ازدواج

نیاز عاطفی زنان در ازدواج

اهمیت شناخت در دوران آشنایی قبل از ازدواج برای پیشگیری از طلاق

دکتر براون می‌گوید: “بعضی از زنان و مردان بعد از طلاق احساس پشیمانی می‌کنند که از مشکلات احتمالی قبل از ازدواج آگاهی داشتند اما هرگز واقعاً به آن‌ها توجه لازم را نکردند.” شاید زوج در برقراری ارتباط با همسر خود مشکل داشتند یا در برخی مسائل اعتماد به همسر خود نداشتند اما هرگز در مورد آن‌ها با همسر خود بحث و گفتگو نکردند.

دکتر براون می‌گوید: “این به‌طور خاصی، یک پشیمانی عادی و یک دام آسان برای فروپاشی ازدواج است.” وی اظهار داشت: “وقتی برای اولین بار عاشق کسی می‌شویم، تمایل داریم که شریک زندگی خود را بیش‌ازحد ایده آل تصور کنیم و حتی وقتی شواهد و نشانه‌هایی از اختلاف با همسر وجود دارد سعی می‌کنیم آن‌ها را نادیده بگیریم، زیرا نمی‌خواهیم این حس دوست داشتن عمیق را از دست بدهیم.”

بااین‌حال، همان‌طور که تصور می‌کنید، حل اختلافات زوج با کمک مشاوره ازدواج و خانواده می‌تواند قبل از ازدواج و همچنین بعد از ازدواج بسیار مهم باشد و از احساس پشیمانی بعد از جدایی و طلاق جلوگیری کند.

احساس پشیمانی بعد از طلاق به خاطر عدم اعتراف به آسیب پذیر بودن

دکتر کریستینا فراری، روان درمان و متخصص مشاوره زوج درمانی می‌گوید: “گاهی اوقات مواردی که ما بیان نکرده‌ایم منجر به جدایی یا طلاق زن و شوهر می‌شود.” زیرا بدون برقراری ارتباط صحیح با همسر، درک یکدیگر و یا غلبه بر مشکلاتی که به‌طورمعمول به یک رابطه خاتمه می‌دهند دشوار خواهد بود.

دکتر فراری می‌گوید: “صادق و منعطف بودن با شریک زندگی خود در مورد نیازها و خواسته‌هایتان کار دشواری است اما انجام این کار فرصتی واقعی برای یک تغییر و بهبود روابط زن و شوهر فراهم می‌کند.” ” هنگامی‌که زوجین با در میان گذاشتن حقایق خود را به همسر آسیب‌پذیرتر معرفی می‌کنند، روابط می‌توانند از فروپاشی در پرتگاه طلاق رهایی یابد.”

پشیمانی بعد از طلاق به خاطر عدم کمک از مشاوره خانواده

دکتر ادی جعف، کارشناس سلامت روان و مشاوره خانواده می‌گوید ، “بسیاری از زوج ها خیلی دیر متوجه می‌شوند که کمک از مشاور خانواده می‌تواند در حل اختلافات زناشویی مؤثر باشد.” آن‌ها به‌جای مراجعه به مرکز مشاوره ، مشکلات زناشویی خود را نادیده می‌گیرند یا سعی می‌کنند به تنهایی و بدون کمک از مشاور آن‌ها را برطرف کنند که اغلب بدون موفقیت است.

اما گاهی اوقات حتی مراجعه به مرکز مشاوره خانواده نیز اگر به‌موقع صورت نگیرد، نمی‌تواند کمک‌کننده و مؤثر باشد. دکتر جعف می‌گوید: “با طولانی شدن دعوای زن و شوهر در طی سالها و احساس نارضایتی زوج در نسبت به شریک خود، کمک‌های حرفه‌ای دیگر برای زوجین نتیجه‌ای ندارند.” “هرچه زودتر از تجربیات یک مشاور خانواده خوب کمک بگیرید، جلوگیری از طلاق مؤثرتر است.”

احساس پشیمانی بعد از جدایی به خاطر عدم برقراری ارتباط مناسب با همسر

خواه بحث در مورد مشکلات زندگی زناشویی باشد یا صحبت در مورد امور روزانه، بسیاری از زوج ها بعد از طلاق آرزو می‌کنند ای‌کاش بتوانند به دوران زندگی قبل از طلاق بازگردند تا برای حل اختلافات با همسر خود بیشتر وقت بگذارند.

 لسلی دوارس، مشاور و مربی زوجین می‌گوید، ” عدم ارتباط صحیح با همسر می‌تواند منجر به بحث و دعوا با همسر ، شکست عشقی ، بی اعتمادی به همسر و مشکلات دیگری است که موجب پشیمانی بعد از طلاق می‌شود.”

این برقراری ارتباط می‌تواند به‌سادگی ارسال یک پیام به همسر در طول روز یا غذا خوردن در کنار همسر باشد. درحالی‌که عادات روزمره از این قبیل ممکن است مشکلات بزرگ‌تری که منجر به طلاق می‌شود را برطرف نکند ولی همین روابط ساده می‌تواند باعث دوام و حفظ رابطه پایدار شود.

پشیمانی بعد از طلاق به خاطر عدم توجه به نظر و توصیه دیگران 

اگر ازدواج با مشکلاتی همراه باشد و آسان پیش نرود، به نظر می‌رسد که درخواست کمک و راهنمایی از دوستان و خانواده مفید باشد. اما در موارد دیگر، دخالت دیگران می‌تواند گیج‌کننده باشد و حتی ممکن است منجر به احساس پشیمانی بعد از طلاق شود.

ویکی ال شمین، مددکار اجتماعی و متخصص مشاوره طلاق می‌گوید: “در لحظه‌ای که شخص در پایین‌ترین نقطه زندگی و در آستانه جدایی و طلاق قرار دارد، نسبت به حرف دیگران حساس و زودرنج است. بااین‌حال، “اغلب اوقات فرد در آستانه طلاق به تنهایی قدرت انتخاب مناسب و تصمیم گیری درست را ندارد.

به این دلیل حضور یک متخصص و روانشناس خانواده می‌تواند در تشخیص بهترین انتخاب و تصمیم گیری قبل از طلاق به فرد کمک کند.

پشیمانی از جدایی به خاطر عدم حفظ رابطه عاشقانه با همسر

شمین می‌گوید: “وقتی به گذشته نگاه کنید می‌بینید خیلی از زوجین احساس می‌کنند که ابراز عشق و علاقه بعد از ازدواج و احترام به همسر یا ایجاد صمیمیت زوجین در ازدواج آن‌ها به‌مرورزمان کاهش‌یافته است. به همین دلیل این احساس تعهد در رابطه بسیار مهم است.”

اگر روابط ناامیدکننده است، ساده‌ترین کاری که برای بهبود روابط زناشویی می‌توان انجام داد، برگزاری قرارهای گفتگوی شبانه با همسر، رفتن به سفر با همسر و سپری کردن مدتی از زمان خود در کنار همسر است.

گفته می‌شود گاهی تصمیم به طلاق تنها راه و بهترین انتخاب است. اما اگر زن و شوهر به دوران قبل از طلاق برگردند و آرزو کنند که ای‌کاش به‌گونه‌ای دیگر عمل می‌کردند، به‌تدریج می‌توانند ازآنچه به اشتباه پیش‌آمده است درس بگیرند و سعی کنند در آینده چنین اشتباهاتی را تکرار نکنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر