موضوعات وبسایت : اجتماعی خانواده

کتاب درمان زودرنجی

کتاب درمان زودرنجی

نویسنده : نادر | زمان انتشار : 06 فروردین 1401 ساعت 13:45

آیا فردی زود رنج و حساس هستید و با مواجه با مشکلات کنترل خود را از دست می دهید و تصمیمات احساسی میگیرید؟ آیا می دانید این تصمیمات احساسی در زندگی شخصی یا حرفه ای شما میتواند چه عواقبی داشته باشد؟ حساسیت و زود رنجی می تواند عکس العمل ناشی از پاسخ های فیزیکی، ذهنی و احساسی حاد نسبت به محرک های خارجی (اجتماعی و محیطی) یا داخلی (درون شخصیتی) تعریف شود. یک فرد حساس و زود رنج می تواند دارای یک شخصیت درون گرا یا یک شخصیت بی ثبات و یا شخصیتی در میان این دو داشته باشد.

برای مشاوره برای درمان حساسیت و زود رنجی می توانید با متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید.

حساسیت و زود رنجی ویژگی خوبی است یا بد ؟

اگر چه احساساتی بودن دارای محاسنی از قبیل توانایی بیشتر برای گوش دادن و تایید کردن، همدلی و درک بهتر از نیازهای دیگران و ... میباشد ولی اگر شدت احساساتی بودن فردی زیاد باشد بر روی سلامتی، شادی و موفقیت وی بسیار تاثیر می گذارد و روابط او رابا دیگران پیچیده می کند. در ادامه 24 نشانه از یک فرد احساساتی آورده شده است که به طور کلی این صفات را میتوان در 3 دسته حساسیت نسبت به خود، حساسیت نسبت دیگران و حساسیت نسبت به محیط دسته بندی کرد.

نشانه های حساسیت و زود رنجی

شاید بسیاری از افراد تعدادی از نشانه های زیر را در زمان های خاصی از زندگی خود تجربه کرده باشند ولی یک فرد بسیار احساساتی و زود رنج همواره دارای تعدادی از این نشانه ها با شدت زیاد است. محرک هایی وجود دارد که افراد حساس در زمان مواجه با این محرک ها صفات زیر در این افراد نمود پیدا می کند.

نشانه های حساسیت و زود رنجی نسبت به خود

1- اغلب به افکار و احساسات منفی فرو میروند

2- در مواجه با محرک های احساسی حس ناخوشایند و بدی دارند3- اگر روال عادی زندگی آن ها دچار تغییر شود دچار استرس و بی قراری می شوند4- معمولا دارای اضطراب و تنش زیادی هستند5- در زمانی که نتوانند به خواسته های خود برسند، احساس پوچی میکنند6- همواره ترس از طرد شدن از سوی اطرافیان را دارند حتی برای مسائل جزیی کوچک7- به دلیل مقایسه ی زندگی خود با دیگران، اغلب احساس نارضایتی دارند8- احساس خشم و نارضایتی از شرایط اجتماعی ناعادلانه ی حاکم در جامعه در این افراد دیده می شود.

نشانه های حساسیت و زود رنجی نسبت به دیگران

1- بسیار به نظرات اطرافیان در مورد خود اهمیت می دهند

2- تمایل به انجام دادن امور شخصی خود دارند3- زمانی که از اطرافیان خود برنجند، آن ها را ترک می کنند4- در جمع ها اغلب احساس راحتی می کنند5- احساسات منفی خود را همواره پنهان میکنند چرا که همواره اعتقاد دارند که بسیار قوی هستند از بیان آشفتگی و احساسات منفی خود شرم دارند و احساست منفی زیادی را درون خود نگه می دارند6- اغلب در مورد احساسات منفی با دیگران صحبت می کنند7- انتقادات نسبت به خود را نمی پذیرند، حتی اگر انتقادات منطقی باشد.8- اغلب احساس میکنند مورد قضاوت اطرافیان قرار گرفته اند.9- در مقابل اصلاحات و تغییرات جبهه میگیرد.10- اغلب در کارها و فعالیت های گروهی احساس نا آرامی دارد و احساس نمی کتد نقش سازنده ای داشته باشد.11- در رابطه احساسی و عاشقانه که دارند بیش از حد نگران مورد قضاوت قرار گرفتن یا رد شدن از سوی همسرشان را دارند.

نشانه های حساسیت و زود رنجی نسبت به محیط اطراف خود

1- در محیط های شلوغ و پر سر و صدا احساس ناراحتی دارند.

2- در مواجه با صداهای بلند و روشنایی زیاد و عطر های با رایحه قوی احساس ناراحتی می کنند.3- در مواجه به صدای بلند، ترافیک و سایر اتفاقات ناخوشایند ناگهانی وحشت زده می شوند.4- هنگام گوش دادن به اخبار منفی، احساس ناراحتی می کنند.5- با دنبال کردن و مشاهده عکس های مردم در شبکه های اجتماعی دچار ناراحتی می شوند.

برای بسیاری از افراد احساساتی کلید موفقیت برای کنترل احساسات و به آرامش رسیدن کار کردن بر روی مهارت ها ارتباطی آن ها می باشد.

علت حساسیت و زود رنجی

افراد در برخورد با مشکل و ناراحتی واکنش های مختلفی دارند. به عنوان مثال برخی پرخاش کرده، بعضی گریه می کنند و افرادی نیز قهر می کنند. و بروز علکس العملها ی افراد از شخصی به شخص دیگر با هم متفاوت است و به شخصیت فرد بستگی دارد. افرادی هستند که حساس بوده و زود رنج هستند و عواطفشان لطیف تر بوده که در برابر مشکل و ناراحتی بسیار زود ناراحت می شوند و نمی توانند در شرایط نحرانی تصمیم درستی بگیرند. علیت ایجاد این حساسیت های زیاد و زود رنج بودن بعضی از افراد به شخصیت فرد، ژنیتیک، یادگیری و تربیت فرد در دوران کودکی بستگی دارد.

درمان حساسیت و زود رنجی

ریشه های اصلی حساسیت و زود رنجی افراد داشتن اعتماد به نفس پاینن و عدم اجتماعی بودن این افراد است که برای درمان نیاز به تمرین بر روی تقویت مهارت های رفتاری و افزایش اعتماد به نفس و ... دارند. باید اطرافیانشان به آنها برای درمان حساسیت بیش از حد و زود رنجیشان کمک کنند. والدین نیز به اصول درست تربیتی برای فرزندانشان باید نهایت دقت را داشت باشند تا از بروز این مشکل در آینده برای فرزندشان جلوگیری نمایند. اگر شما فردی احساساتی و زود رنج هستید یا در اطرافیانتان همچین شخصی را می شناسید، توصیه می کنیم مقاله ما را در مورد نحوه کنترل احساسات را مطالعه نمایید.

برای مشاوره برای درمان حساسیت و زود رنجی می توانید با متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر