موضوعات وبسایت : اجتماعی خانواده

اختلاف مذهبی زوجین

اختلاف مذهبی زوجین

نویسنده : علیرضا | زمان انتشار : 17 آبان 1398 ساعت 23:47

اختلاف مذهبی در ازدواج از جمله عواملی است که تداوم زندگی مشترک را به خطر می‌اندازد. با این وجود بسیاری از افراد تفاوت مذهبی را نادیده گرفته و ازدواج می‌کنند. این زوجین در طول زندگی مشترک دچار مشکلاتی در زمینه‌های مختلف می‌شوند. موضوعات اعتقادی پیچیده‌تر از آن هستند که زن و شوهر بتوانند در مورد آن با هم مصالحه کنند. ازدواج با شخصی که دارای باورهای متضادی با شماست، در مقابل حوادث و رویدادهای مختلف راه حل‌ها و واکنش‌های متضادی از خود نشان می‌دهد. حتی گاه تعاریفی که او از خوب و بد دارد با شما در تعارض خواهد بود. مشاوره قبل از ازدواج تا حد زیادی می‌تواند به زوجین چشم اندازی از زندگی مشترک شان بدهد، به همین دلیل تست تفاهم ازدواج توسط روانشناس گرفته می‌شود. برای اطلاع بیشتر در زمینه پیامدها و راه‌های مقابله با تفاوت‌های مذهبی در ازدواج با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف مذهبی در ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

اهمیت رفع اختلاف مذهبی در ازدواج

ازدواج میان دختران و پسران با وجود اختلافات مذهبی بسیار فراگیر شده است. در این ازدواج ها طرفین تصور می کنند هیچ اختلافی نمی تواند مانع عشق بین آنها شود و هر یک به خیال خود امید به تغییر همسر بعد از ازدواج دارند. طبق اصول روانشناسی شما هرگز نمی توانید کسی را که چندین سال با اعتقادات خود بزرگ شده و با آنها خو گرفته تغییر دهید. زمانی که با وجود اختلافات مذهبی وارد زندگی مشترک شوید مشکلات خود را در قالب تربیت فرزندان، نوع پوشش، مراسم مذهبی و خیلی موارد دیگر نشان می دهند.

باید گفت که برخی اختلافات در ازدواج مثل اختلاف فرهنگی با تعامل و بعد از مدتی قابل تطبیق می باشد، اما تفاوت های عقیدتی شاید تا سال ها باعث دلخوری های ریشه ای میان زوجین شوید. پس هرگز این گونه مسائل را در انتخاب همسر نادیده نگیرید. در ادامه به چند مورد از مسائلی که تحت تاثیر اختلافات مذهبی مشکل ساز می شوند اشاره کرده ایم.

پیامدهای اختلاف مذهبی در ازدواج

اختلافات اعتقادی در تربیت فرزندان مشکل ساز می شود

عقاید مذهبی والدین بر شکل گیری شخصیت فرزندان و تربیت آنها تاثیر بسیار زیادی دارد. باید قبل از ازدواج در مورد نحوه تربیت فرزندان گفتگو کنید وگرنه به مشکل بر می خورید. والدینی که با یکدیگر بر سر مسائل اعتقادی تفاهم ندارند باعث آشفتگی و دوگانگی فرزند خود می شوند. برای مثال اختلافات والدین بر سر نوع پوشش فرزندشان، ارتباط او با جنس مخالف، به جا آوردن نماز و روزه باعث می شود فرزند شما دچار سردرگمی شود و نتواند تصمیم بگیرد که باید حرف کدام یک از والدین را بپذیرد و به آن عمل کند.

همچنین در صورت عمل به اعتقادات یکی از والدین ممکن است با مخالفت و حتی پرخاش والد دیگر مواجه شود. در نهایت مجبور می شود برای رضایت هر دو والد در مقابل هر یک از آنها حفظ ظاهر کند؛ در این حالت به احتمال زیاد دچار بی ثباتی شده و بر شکل گیری هویت و تصمیم گیری هایش در آینده اثرات مخربی می گذارد.

بنابراین قبل از بچه دار شدن لازم است تا از یک مشاور در زمینۀ فرزندپروری و تربیت دینی کمک بگیرید. مشاور به شما کمک می کند تا برای حل اختلافات خود در تربیت فررزندان راه حل هایی موثر به کار بگیرید.

اختلافات مذهبی در مورد حجاب، زن و شوهر را از هم دور می کند

خیلی از دختران و پسران قبل از ازدواج تصویر دقیقی از حجاب و میزان پوشش برای یکدیگر ترسیم نمی کنند و همین سبب بروز اختلافات، بحث و جدل ها و دوری زن و مرد از هم می شود. بسیاری از پسران نیز تصور می کنند می توانند بعد از ازدواج همسر خود را تغییر دهند و با اعمال و نصیحت های خود و گاها با اعمال زور همسرشان را مجبور به حفظ حجاب کنند.

از طرفی دیگر دختر ممکن است برای رضایت و خوشحالی همسر آینده خود، اصول حجاب را رعایت کند؛ اما بعد از مدتی (که به طور طبیعی از شور و عشق اولیه کاسته می شود) از این پوشش (که البته به خواست قلبی خودش نبوده) خسته می شود و آن را کنار می گذارد. در اینجاست که اختلافات و چالش ها خود را نشان می دهند. در اینجاست که اختلافات زوجین بر سر نوع پوشش رابطه را به چالش می‌ کشد.

راهکارهای موثر برای مواجه با اختلاف مذهبی در ازدواج

حال ممکن است شما با وجود اختلافات مذهبی ازدواج کرده باشید و همسر و زندگی خود را نیز بسیار دوست داشته باشید. در چنین شرایطی می توانید با کمک مشاوره خانواده و زوجین از اختلافات خود بکاهید. به علاوه آگاهی از مجموعه ای از راهکارهای موثر که در ادامه ذکر کرده ایم، می توانند به شما در جلوگیری از بروز اختلافاتی که منشا مذهبی و اعتقادی دارند یاری دهند.

1. احترام به اعتقادات یکدیگر 

احترام به همسر از ارکان مهم پایداری و آرامش در زندگی مشترک است. از آن مهم تر، احترام به اعتقادات مذهبی یکدیگر است که باعث می شود زن و شوهر اجازۀ دخالت و یا مخالفت با اعتقادات طرف مقابل را به خود ندهد. بنابراین ابتدا با خودتان و سپس با همسرتان عهد ببندید که به اعتقادات او احترام می گذارید و او را با هر مذهب و عقیده ای که دارد دوست دارید. هرگز در مورد اعتقادات با یکدیگر بحث و مخالفت نکنید، تنها شنونده باشید.

2. پیدا کردن وجه اشتراکات

بین اعتقادات مذهبی خود و همسرتان اشتراک پیدا کنید. برای مثال ممکن است کسی حجاب را قبول نداشته باشد اما مطمئنا برای خود در زندگی محدودیت ها و اصول اخلاقی در نظر می گیرد. سعی کنید موارد مورد قبول هر دو طرف را بیابید و بیشتر در مورد  آنها با هم صحبت کنید. می توانید هر دو بر روی باورهای مشترکی که در مورد وجود خدا دارید تمرکز کنید.

3. درک اعتقادات مذهبی یکدیگر

برای فهمیدن و درک اعتقادات مذهبی همسرتان تلاش کنید. با خود بیاندیشید که او نیز حق دارد چرا که در تمام این سالها با اعتقادات خود که تا حدی می توانند الگو پذیری از اعتقادات خانواده اش باشند رشد کرده و آنها را در خود پرورانده. سعی کنید اعتقادات مذهبی او را جویا شوید و از آن ها آگاهی پیدا کنید. شما نمی توانید بگویید که اعتقادات او غلط یا درست است. فقط کافیست خود را جای او بگذارید و درکش کنید. این گونه با حمایت از همسر تان در موقعیت های مختلف از اختلافات خود می کاهید.

4. توجه بیشتر به مسائل غیر مذهبی

ممکن است فکر کنید در مورد مسائل مذهبی هیچوقت با همسرتان به تفاهم نمی رسید، سعی کنید روی مسائل غیرمذهبی که هر دو از آن لذت می برید تمرکز کنید و به جنبه های خوب و مثبت یکدیگر توجه و تمرکز کنید. مانند سرگرمی های مختلف، ورزش یا فیلم؛ انجام کارهایی که هر دویتان را خوشحال می کند، شما را به یکدیگر نزدیک تر کرده و حل اختلافات را آسان تر کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف مذهبی در ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر