برای رفع سردی بدن چه بخوریم

نویسنده : سمیرا | زمان انتشار : 08 آذر 1399 ساعت 19:37

blog-org-390-1597466213-sardiyemede.jpg

 چکیده:       تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه

سردی کردن کلمه ای است که با مصرف مواد غذایی با مزاج سرد معنا پیدا میکند . وقتی که ما مواد غذایی مصرف میکنیم که مزاجی سرد دارند در این صورت اصطلاح سردی کردن در مورد ما به کار میرود که از علائم آن میتوان به دل درد و دل پیچه اشاره کرد.
اصطلاح «سردی کردن»، معمولا برای دل درد، دل پیچه و گاهی هم حالت تهوع بعد از زیاده روی در مصرف خوراکی هایی با طبع سرد و خشک یا سرد و تر به کار می رود. فصل های بهار و تابستان، فصل میوه هایی با طبع سرد هستند و افراد بیشتر سردی را تجربه می کنند. در این مطلب بیشتر با علائم سردی معده، درمان آن و راه های پیشگیری از دچار شدن به سردی آشنا میشوید.


علائم سردی معده چیست؟

در افراد با علائمی نظیر نفخ معده، ترش کردن معده، دل درد، بزرگی شکم، گاز معده، آروغ زدن زیاد، بی‌اشتهایی، گرفتگی عضلات شکمی، بی حالی و ضعف، احساس تهوع، گاهی یبوست و گاهی اسهال دیده می شود.

 

براي درمان اين مشکل در وهله اول رعايت رژيم غذايي اهميت فروان دارد، هر فردي داراي يک مزاج است و خوردن غذاهاي طبع ديگر مي تواند باعث مشکلات گوارشي و حتي بيماري هايي مانند آکنه و ريزش مو در او شود، براي فهميدن طبع مي توان به پزشک طبع گياهي مراجعه کرد.

خوردن سريع خوراکي ها، نوشيدن آب همراه با غذا، مصرف غذاهاي دير هضم، استفاده از چاشني و انواع ادويه هاي تند همراه با غذا، مصرف خوراکي هاي سرد چون يخ و بستنی و برخي داروها همگي در اين حالت موثر هستند.

  • آب برنج يکي از داروهاي مفيد براي درمان مشکل سردي و ترش کردن معده است، براي اين کارمقدار کمي برنج را با آب بدون نمک پخته تا قوام پيدا کند، سپس محلول را از صافي رد کنيد، اين نوشيدني را مي توانيد در طول روز به همراه مقداري عسل مصرف کنيد تا مشکل سردي معده برطرف شود.

 

  • استفاده از برگ هاي شفابخش نعناع هم که از ديرباز به عنوان يک داروي بي رقيب براي درمان کليه مشکلات معده مشهور بوده که مي توان با جويدن برگ نعناع يا عرق نعناع و چاي نعناع را هنگام دل درد و سردي معده مصرف کرد تا التهاب برطرف شود، با توجه به طبع سرد ذاتي نعناع براي رفع سردي معده آن را همراه با نبات مصرف کنيد.
  • نوشيدن چاي بابوبه يکي از راه هاي برطرف کردن التهاب و سردي معده است، مي توان اين چاي را همراه با نبات يا ليمو ترش مصرف کرد تا علاوه بر درمان مشکل اسيدي شدن و سردي معده با عوامل عفونت زا در دستگاه گوارش هم مبارزه کند.

 

  • دانه رازيانه هم يکي از خوراکي هاي بسيار مفيد براي سلامت معده است ومي تواند مشکل سردي معده و يا هضم کند مواد غذايي در دستگاه گوارش را برطرف کند و به اين
  • ترتيب مشکل التهاب معده برطرف مي شود.
  • ناشتا ۳ عدد کندر ۱۰ دقیقه جویده و قورت داده شود.
  • سه قاشق غذاخوری سویق گندم خشک، در ناشتا میل شود.
  • از ترکیب آویشن و نمک ۱ قاشق چایخوری قبل هر غذا میل شود.

 

  • ترکیب آویشن، زنیان و سیاهدانه ۱ قاشق چایخوری قبل هر غذا میل شود.
  • یک عدد انار یا سیب یا به یا گلابی بعد از هر وعده غذا میل شود.
  • ترکیب گردو و زنیان دو قاشق غذاخوری شب هنگام خواب میل شود.
  • نصف قاشق چایخوری زنجبیل داخل نصف لیوان جوشانده زنیان یا زیره یا رازیانه یا نعنا ده دقیقه بجوشد، شب هنگام خواب یا صبح ناشتا میل شود.
  • یک قاشق بارهنگ داخل نصف لیوان جوشانده آویشن، یا زنیان، یا زیره یا رازیانه یا نعنا ده دقیقه بجوشد و شب هنگام خواب یا صبح ناشتا میل شود.
  • هر شب روی معده روغن سیاهدانه بمالید.

نکات ضروری جهت پیشگیری از سردی معده

همان طور که اشاره شد برخی از افراد به طور ذاتی دارای معده سرد هستند، لذا رعایت برخی نکات و انتخاب درست مواد غذایی از بروز مشکلات گوارشی، تا حد قابل توجهی می کاهد. این نکات ضروری عبارتند از:

  •  از مصرف غذاهای دیر هضم اجتناب کرده و غذاهای زود هضم میل نمایید.
  • از خوردن غذاها و میوه های طبع سرد مانند شیر، ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، ترشی جات، هندوانه، زرد آلو، هلو و … اجتناب نمایید.
  • در صورت مصرف غذاهای طبع سرد بهتر است آنها را با مصلح های آنها مصرف کنید. مثلا پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک بخورید. خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل مصرف کنید. کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مخلوط کنید. در دوغ یا ماست مصرفی تان نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه بریزید یا آن را با زیتون همراه کنید. قره قروت را هم می توان با انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره مصرف کرد تا دچار سردی ناشی از خوردن آن نشد.
  • از خوردن آب سرد قبل یا بعد از غذا (به مدت 2 ساعت) خودداری نمایید.

توصیه آخر

افراد مختلف براساس سن، جنس، خصوصیات جسمی و فصل، دارای مزاج های مختلفی هستند. مثلا از تولد تا 30 سالگی، سن گرمی و تری، از 30 تا 35 سالگی، سن گرمی و خشکی، از 35 تا 60 سالگی، سن سردی و خشکی و از 60 سال به بالا هم سن سردی و تری مزاج است. از طرف دیگر، معمولا مزاج آقایان گرم تر از مزاج خانم هاست و ده ها عامل دیگر تعیین کننده مزاج وجود دارد که باعث می شوند نتوانیم یک نسخه واحد خوراکی برای تمام افراد بپیچیم.

توضیحات نوشته شده توسط مدیریت زیر مجموعه: مجله سلامت دسته: تغذیه منتشر شده در 02 بهمن 1398 بازدید: 41361

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر


  • آخرین مطالب
  • گوناگون