موضوعات وبسایت : اجتماعی خانواده

بهترین قرص ضد ترس

بهترین قرص ضد ترس

نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 19 شهریور 1398 ساعت 20:01

تقریباً همه ی افراد در طول زندگی خود استرس واضطراب را تجربه کرده اند. اضطراب احساسی مبهم وناخوشایند است که فرد دچار هراس ودرماندگی در مقابل یک موقعیت ناشناخته می شود. این احساس ناخوشایند ممکن است در برخورد با یک موقعیت استرس زا ایجاد شود و گاهی نیز اختلال هایی در کارکرد بعضی هورمون ها باعث بوجود آمدن یا تشدید استرس می‌شود.

آیا دارو تنها راه حل برای درمان اضطراب و استرس است؟

آیا دارو تنها راه حل برای درمان اضطراب و استرس است؟

در حالت کلی همه ی دارو های آرام بخش و ضد استرس یک راه حل قطعی برای ازبین بردن اضطراب و استرس نیستند ولی کمک می کنند تا علائم آن کاهش پیدا کند. البته نوع و مقدارمصرف این داروها به فاکتورهای زیادی وابسته است که به طورحتم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و مصرف آن ها تنها باید با تجویز پزشک صورت بگیرد. استرس و اضطراب را از طریق مشاوره و رفتار درمانی نیز می توان درمان کرد ، برای رفع اختلال استرس و اضطراب شما می توانید به یک روانشناس مراجعه کنید ویا با مرکز مشاوره خانواده تلفنی رایکو از سراسر کشور در ارتباط باشید.

داروهای ضد اضطراب چگونه عمل می کنند؟

داروهای ضد اضطراب و استرس به گونه ای عمل می کنند که تاثیر آنها در تعارض با عوامل محرک های بوجود آورنده ی استرس می باشد. قرص های ضد استرس یا همان آرام بخش ها با سرکوب کردن سیستم اعصاب مرکزی فعالیت دستگاه سمپاتیک را کاهش می دهند واز این طریق حس آرامش ، سرخوشی و خواب آلودگی ، کند شدن تنفس ، شل شدن عضلات و کاهش تعادل و در پی آن کاهش اضطراب و استرس را موجب می شوند. استفاده از این داروها الزاماً باید با تجویز پزشک صورت گیرد زیرا مصرف قرص های ضد استرس در دوز های بالا ممکن است به از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ منجر شود.

تاثیر داروهای ضد استرس و اضطراب بر روی بدن

همانطور که پیشتر گفتیم مصرف داروهای ضد استرس یا همان آرام بخش ها به تنهایی راه حل قطعی برای درمان اختلال استرس نیستند بلکه فقط تا حدی این علائم را کمتر می کنند. انواع مختلفی از قرص های ضد استرس در بازار در دسترس هستند ولی پزشک یا روان پزشک برای هر کس مطابق با شرایط جسمانی و نوع اختلال و شدت آن داروی مناسبی تجویز می کند. قرص های ضد استرس روی مغز و بدن تاثیراتی به جا می گذارند که به کمتر شدن استرس کمک می کند.

داروهای آرام بخش به طور کلی چه عوارضی از خود برجا می گذارند؟

داروهای آرام بخش به طور کلی چه عوارضی از خود برجا می گذارند؟

*ایجاد فراموشی پیش گستر ( مشکل در به یاد آوردن خاطرات اخیر)

* تحریک پذیری ، بی خوابی ، خشونت طلبی ، مشکل در حفظ تعادل ، افسردگی ، پرخاشگری

* سوزش سردل ، تهوع و استفراغ

* بیدارشدن در صبح با احساس خواب آلودگی و خستگی

* ایجاد اشکال در حرف زدن

* سرگیجه ، تاری دید ، توهم ، عدم هماهنگی عضلات ، بی حالی ، خشکی دهان ، سردرد ، عرق کردن

معرفی تعدادی از قرص های ضد استرس

بسیاری از افراد برای مهار استرس مجبور به استفاده از قرص های ضد استرس می شوند به همین دلیل تعدادی از این قرص ها را که برای بسیاری از افراد مضطرب تجویز می شود مورد بررسی قرار داده ایم. توجه داشته باشید که هدف از ارائه این مطلب تنها آشنایی با تعدادی از قرص های ضد استرس است و هرگونه مصرف این دارو ها می بایست تحت نظر و تجویز پزشک معالج صورت بپذیرد چرا که مصرف خود سرانه آن ها می تواند عوارض جبران ناپذیری را به بار آورد.

بوسپیرون

قرص بوسپیرون معمولا برای برای درمان اضطراب فراگیر و استرس مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قرص ضد استرس سطح سروتونین مغز را افزایش می دهد. سرتونین نوعی انتقال دهنده ی عصبی می باشد که باعث کاهش استرس می‌شود. البته قرص ضد استرس بوسپار ( بوسپیرون) خیلی دیر اثرات مثبت خود را نشان می‌دهد از این رو داروی مناسبی برای حملات آنی پانیکنمی باشد ، این قرص باید به طور مداوم مصرف شود تا باعث کاهش علائم استرس شود.

بنزودیازپین ها

شامل خانواده ی گسترده ای از قرص های ضد استرس می شود مانند: آتیوان ( لورازپام) ، زاناکس ( آلپرازولام) ، والیوم( دیازپام) ، کلونوپین ( کلونازپام). مصرف این قرص ها برای درمان کوتاه مدت استرس مفید است. بنزودیازپین علائم استرس را از بین می برد ، مصرف مداوم هر نوع قرص ضد استرس در طولانی مدت ممکن است اعتیاد آور باشد. بنزودیازپین ها برای درمان اختلال اضطراب فراگیر و اختلال پانیک تجویز می شوند.

مهارکننده های انتخابی باز جذب سروتونین و نوراپینفرین

این داروها خانواده ی دیگری از قرص های ضد استرس هستند. مهار کننده های انتخابی باز جذب سروتونین و نوراپینفرین از سری داروهای ضد افسردگی محسوب می شوند ، قرص هایی از قبیل: سیمبالتا ( دولوکستین) ، بونلافاکسین ( افکسور) ، وپریستیک( دیس ونلافاکسین) را می توان نامبرد. این دارو ها ترشح نوراپینفرین و سروتونین را افزایش می‌دهند و از این طریق باعث بهبود خلق و خو می شوند.

دیازپام

دیازپام

از انواع داروهای خواب آور است و به شکل های قرص ، آمپول و شیاف یافت می‌شود.

موارد مصرف: این دارو برای درمان انقباض های عضلانی و تشنج مورد استفاده قرار می‌گیرد ، همچنین از دیازپام برای درمان اضطراب و استرس و مشکلات خواب استفاده می شود.

قرص ضد استرس اگزازپام

این قرص آرام بخش است و برای درمان استرس و اضطراب تجویز می شود ، در درمان بی خوابی موثر است ، از عوارض جانبی آن هم وابستگی ، خواب آلودگی و سرگیجه و سردرد است.

قرص ضد استرس آلپرازولام 

این قرص علائم اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد ، برای درمان بی خوابی مفید است ، قرص آلپرازولام برای درمان افسردگی مفید است ولی اغلب همراه داروهای ضد افسردگی دیگر مانند فلوکستین تجویز می شود.

کلردیازپوکساید

این قرص جزء اولین داروهای خانواده ی بنزودیازپین ها می باشد که بسیار هم پرمصرف است و برای درمان اضطراب و اختلالات خواب تجویز می شود.

عوارض جانبی:

سردرد و سرگیجه ، ضعف و خستگی ، خواب آلودگی طولانی ، تاری دید ، وزوزگوش ، خشکی دهان ، تحریک پذیری ، یبوست ، تهوع و استفراغ ، خارش ، بی اشتهایی ، افت فشارخون.

مسدود کننده های بتا

این داروها بیماری های قلبی را کنترل می کنند ، ضربان قلب و فشار خون را کاهش می دهند و مانع تاثیر اپی نفرین بر بدن می شوند. در واقع اپی نفرین یک نوع هورمون است که دربدن ترشح می‌شود و بر تند زدن ضربان قلب و… ثاتیر دارد. داروهای مسدود کننده ی بتا باعث کاهش علائم استرس از قبیل عرق کردن ، لرزش و سایر علائم می شوند و برای درمان استرس های کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عوارض مصرف داروهای مسدود کننده ی بتا

عوارض مصرف داروهای مسدود کننده ی بتا

داروهای مسدود کننده ی بتا باعث بروز عوارض جانبی از جمله خستگی ، سرد شدن دست ها وافزایش وزن می شوند. افرادی که به دیابت و آسم مبتلاهستند به هیچ عنوان نبایداز داروهای مسدود کننده ی بتا استفاده کنند.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

این داروها برای درمان استرس تجویز می شوند. از جمله قرص های ضد استرس عبارتند از الاویل (آمیتریپتیلین) ، توفرانیل ( ایمیپرامین) ، آنافرانیل( کلومیپرانیل) ، پاملور ( نورتریپتیلین).

بعضی عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای:

تاری دید ، افت فشار خون هنگام ایستادن ، یبوست ، مشکل در دفع ادرار وخشکی دهان را می‌توان نام برد.

پروپرانولول

عده ای این دارو را به عنوان قرص ضد استرس مصرف می کنند ، ولی استفاده ی اصلی این قرص در درمان فشار خون و منظم کردن ضربان قلب تجویز می شود. قرص پروپرانولول برای کنترل اختلال اضطراب منتشر ، فوبیای اجتماعی واختلال استرس پس از سانحه نیز استفاده می شود.

باربیتورات ها

این دسته از داروها اثرات مستقیم بر رفع اضطراب دارند و باعث ایجاد حس آرامش می شوند. ولی مصرف باربیتورات ها فقط برای از بین بردن اضطراب و استرس در کوتاه مدت ورفع بی خوابی تجویز می شوند زیرا احتمال سوء مصرف از این نوع داروها بالا می باشد و زمانی تجویز می شوند که درمان با بنزودیازپین ها جواب ندهد.

کار بامت ها

کاربامت ها انتخاب بهتری نسبت به باربیتورات ها هستند ، استفاده از این دارو در دوزهای بالا و مصرف خودسرانه منجر به مرگ می شود.

داروهای اپیوییدی

داروهای اپیوییدی

از آنها معمولا برای تسکین درد استفاده می شود اما محققان به تازگی دریافته اند که داروهای اپیوییدی برای درمان اختلال وسواس و دیگر اختلالات مرتبط با استرس و اضطراب نیز مفید هستند. اپیوییدی ها بر روی خلق تاثیرات فوق العاده ای دارند و باعث حس سرخوشی می شوند از این رو افراد اقدام به تهیه ی خود سرانه ی آنها از بازار آزاد کرده و مصرف می کنند ، اپیوییدی ها اعتیاد آور هستند و در صورت استفاده ی غلط باعث مرگ می شوند از این رو از تجویز این نوع دارو به هیچ عنوان توسط پزشک برای بیمار انجام نمی شود .

قرص فلوکستین

فلوکستین داروی ضد اضطراب و افسردگی به حساب می‌آید در موارد دیگری مانند کاهش وزن نیز استفاده می شود. از عوارض مصرف آن کاهش اشتها ، میل به خودکشی ، تهوع ، سرگیجه وخستگی را می توان نام برد.

قرص سیتالوپرام

معمولا برای درمان افسردگی تجویز می شود ، زیرا ترشح سرتونین را افزایش می دهد همچنین در درمان اختلالات ، استرس ها و ترس های پس از سانحه ، پرخوری و بی اشتهایی عصبی کاربرد دارد.

از عوارض استفاده از این قرص خواب آلودگی ، تهوع ، عرق کردن ، کاهش فشارخون ، کم شدن اشتها و لرزش بدن می باشد.

بهره گیری از راهکارهای مشاوره ای

درست است که برای از بین بردن علائم استرس استفاده از داروها کمک کننده است اما فراموش نکنید که مراجعه به روان درمان گران و مشاوران تا حد زیادی به درمان این معظل کمک می کند. مرکز مشاوره خانواده رایکو در زمینه ی استرس مشاوره تخصصی ارائه می دهد ، برای حل مشکل استرس شما می توانید در هر کجای کشور که هستید با مرکز مرکز مشاوره خانواده تلفنی رایکو در ارتباط باشید.

سخن آخر

استرس و اضطراب اگر مداومت داشته باشد سلامتی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. افزایش میزان هورمون های استرس در جریان خون سیستم دفاعی بدن را ضعیف کرده و فرد را برای ابتلا به بیماری مستعد می کند. در مواردی وجود استرس های طولانی مدت به مرور زمان و افزایش سن عمل کرد حافظه را دچار مشکل خواهد کرد. برای غلبه بر استرس موسیقی گوش کنید ، پیاده روی کنید ، با صدای بلند بخندید ، ومثبت فکر کنید.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر